Etienne Gros

Bio

Etienne GROS, kunstschilder, Frankrijk

Deze kunstenaar schildert met volle teugen en kleuren indruk-wekkende torso’s, het lijken wel ‘gebeeldhouwde’ torso’s, die uit de materie opduiken op doek. Vaak zonder gezicht, altijd zeer expressief, sterke voorarmen die beschermend omhelzen, gebalde rugpartijen:  ieder schilderij toont boeiende facetten van zijn creatief vermogen, waarbij de grote formaten nog winnen aan monumentaliteit.
Naast acryl op doek, heeft deze kunstenaar een unieke methode ontwikkeld: hij gebruikt de rookwasem van olielampen voor  tekeningen van …torso’s. Met deze aartsmoeilijke techniek, bovendien nagenoeg onvoorspelbaar wat het uiteindelijk resultaat betreft, creëert hij volumes, schaduw- en lichtpartijen die doorheen elkaar vloeien en waardoor zijn torso’s een bijna magische atmosfeer uitstralen.
En daarnaast maakt hij ook drie-dimensionele torso’s, die hij presenteert in een plexi behuizing.

Etienne GROS is geboren in Saint Dié des Vosges op 20 maart 1962. Hij leeft en woont in Frankrijk in Ile de France, Frankrijk

Artistieke opleiding:
Tussen 1981 en 1986 volgt hij kunstonderwijs in les Beaux-Arts d’Epinal, les Beaux Arts de Versailles et les Beaux Arts de Paris

Tentoonstellingen algemeen:
Etienne GROS stelt tentoon in verschillende kunstgalerijen in zijn thuisland, maar evengoed in New York, Santa  Fé (New Mexico), Nederland en België.

Tentoonstellingen ART14:
- Classic-Event 2015, Kortrijk, België
- Solo tentoonstelling, 28 maart - 10 mei, 2013
- Art Nocturne Knocke, Knokke, Belgique, 2013
- SOLO tentoonstelling, 21 april - 30 juni 2012.
- Duo tentoonstelling Etienne Gros & Lieven Demunter, 8 november - 15 december 2013

 

Boeken

egros monografie art14 brugge

'Etienne Gros', biografie van de kunstenaar met talrijke foto's, tekst in het Engels en het Frans, uitgegeven in 2010, 100 pagina's.

Verkoopprijs: 40 euro

 

 

 

egros fumees art14 brugge'Les fumées', nieuwe uitgave van deze kunstenaar over zijn unieke creaties met de rook wasem van olielampen. tekst in het Engels en het Frans, uitgegeven in 2013.

Verkoopprijs: 35 euro

 

 

Bestellen kan telefonisch of via email.